Paieška Kuo nuodingesnis, tuo skanesnis

Kuo nuodingesnis, tuo skanesnis

 

Gyvus skorpionus kasdien vartoja maistui 37-erių metų Li Cinlinis, darbininkas iš vienos Šiaurės Rytų Kinijos provincijos. Į klausimą, kokie vabzdžiai jam labiausiai patinka, jis atsako: “Kuo nuodingesni”.

Li įprato valgyti skorpionus nuo 1998 metų, kai pirmąsyk sukramtė smulkų skorpionuką su karingai pakelta uodega. “O dabar negaliu be jų gyventi. Neparagauju – tai visą dieną vaikštau mieguistas. Jie man suteikia energijos”, - sako darbininkas.

Beje, pernai šiam kinui įkando nuodinga gyvatė. Įkando tiesiai į veną. Nemalonių pojūčių Li sakosi jautęs, bet į gydytoją nesikreipęs. Ar nuo gimimo jis toks atsparus nuodams, ar skorpionų valgymas padėjo?..

 

Parengė Jonas VANAGAS

Kopijuoti draudžiama © 2012 VšĮ "Ekologinio švietimo centras"